«Εντός Μαΐου θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις σε σχέση με την επιλογή υποψηφίου για τις Προεδρικές εκλογές», δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια δεν κατέστη δυνατό να φέρει αποτέλεσμα ο διάλογος με το ΑΚΕΛ, αλλά το κόμμα διατηρεί γέφυρες επικοινωνίας για μελλοντικές συνεργασίες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η πιθανή υποψηφιότητα του τέως Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη συζητήθηκε εσωκομματικά, έχουν γίνει επαφές μαζί του και θα ξανασυζητηθεί εάν εξαγγελθεί επίσημα. Στο υποθετικό σενάριο συνεργασίας με τον κ. Χριστοδουλίδη ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο πολιτικής για σημαντικά θέματα όπως η οικονομία, το Κυπριακό και η πάταξη της διαφθοράς.

Το ΔΗΚΟ, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, θα αρχίσει ένα νέο κύκλο επαφών με δυνητικούς υποψήφιους και άλλα κόμματα τις αντιπολίτευσης ενόψει των Προεδρικών εκλογών και πρόσθεσε ότι είναι πολύ απομακρυσμένο το ενδεχόμενο στήριξης του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Βαρύ το τίμημα από τις κυρώσεις

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι θα είναι τεράστιες οι συνέπειες στην Κυπριακή οικονομία από τις κυρώσεις σε Ρωσικές εταιρείες και σημείωσε ότι παρατηρείται μια μεγάλη έξοδος των εταιρειών αυτών σε χώρες όπως το Ντουμπάι, η Τουρκία, η Τσεχία και η Ιρλανδία.

Υπάρχει κίνδυνος όπως είπε να χαθεί ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής οικονομίας αφού ο τομέας των υπηρεσιών είναι το 24% του ΑΕΠ. Αναφέρθηκε ακόμα σε αδικαιολόγητο πάγωμα λογαριασμών πολιτών με ρωσική καταγωγή που δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να καλέσει σύσκεψη αρχηγών για αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ