Ως την καλύτερη αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης τη Δημοτική Αγορά Λεμεσού η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 5 το απόγευμα.

Ο κ. Νικολαΐδης, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα στολίδι της πόλης καθώς αυτός ο χώρος ξαναζωντανεύει μετά από πολλά χρόνια σε ένα τέλειο συνδυασμό της παράδοσης με το εκσυγχρονιστικό στοιχείο, σημειώνοντας ότι θα είναι ένας χώρος συνεύρεσης και ψυχαγωγίας ο οποίος θα έχει μια καταλυτική παρέμβαση στην αναζωογόνηση του κέντρου της Λεμεσού.

Ο Διευθυντής της Αγοράς Λεμεσού Βάσος Κοιλάνης, ανέφερε είναι μια ιστορική μέρα καθώς αναβιώνουμε το παλιό παντοπωλείο και μετά από δύο χρόνια το όραμα τους παίρνει σάρκα και οστά.

Ο κ. Κοιλάνης ανέφερε ότι είναι ένα πρωτοποριακό έργο για τα κυπριακά δεδομένα ενώ προσέθεσε ότι υπάρχουν πάνω από 40 επιχειρήσεις από 12 διαφορετικές κουζίνες, παραδοσιακά καταστήματα και καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και μπαράκια.

Είπε επίσης, ότι έξω από το παντοπωλείο στη πλατεία θα γίνουν έργα για να αναβαθμιστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιείται από το κοινό

Στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους όπως ανέφερε ο κ. Κοιλάνης, είναι η εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας καθώς όπως σημείωσε θα κρατούνται αποστάσεις, θα γίνονται απολυμάνσεις, θερμομετρήσεις, θα χρησιμοποιείται μάσκα και θα ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν στο χώρο.