Παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης στο Ισραήλ να αποφύγει την εισβολή στη Ράφα, εκει πυ είναι συγκεντρωμένοι χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να διατάξει μια τέτοια κίνηση.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια ομιλίας του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα του θα κερδίσει τον πόλεμο στη Γάζα «ό,τι κι αν γίνει» και πως για να γίνει αυτό πρέπει να αναληφθεί δράση και στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να καταστρέψουμε τις εναπομείνασες τρομοκρατικές ταξιαρχίες της Χαμάς στη Ράφα. Στους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα λέω πως είναι αδύνατο να υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί και στη συνέχεια να αντιτασσόμαστε στο Ισραήλ όταν ασκεί αυτό το δικαίωμα».

«Δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι υποστηρίζετε τον στόχο του Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς και στη συνέχεια να αντιτίθεστε στο Ισραήλ όταν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου τόνισε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν «να αντιτίθεται κάποιος στη στρατηγική της Χαμάς να χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και στη συνέχεια να κατηγορεί το Ισραήλ για τα θύματα μεταξύ των αμάχων που είναι αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής. Η νίκη μας είναι κοντά. Ξέρω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του αμερικανικού λαού είναι μαζί μας».