Τον θάνατο ενός Ελληνοκύπριου Εύελπι ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδας το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως».

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Εύελπι και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος για τον θάνατο Κύπριου Εύελπι

Βαθιά θλίψη για την απώλεια Κύπριου δευτεροετή Εύελπι στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συλλυπητήρια ΥΠΑΜ και Αρχηγού

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια του Κύπριου Εύελπι, που απεβίωσε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Ρεντίνα, στους οποίους εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της πολιτείας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, “η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί”.

Πηγή: ΚΥΠΕ