Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις αγνοούνται, επτά τραυματίστηκαν και πάνω από 1.500 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους σήμερα στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές για τρίτη ημέρα προκάλεσαν κατολισθήσεις και την υπερχείλιση φράγματος.

Έως περίπου τις 11:00 τοπική ώρα (περίπου 05:00 ώρα Κύπρου), 1.567 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και Ασφαλείας και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί καθώς φράγμα στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ υπερχείλισε.

Οι εντολές των τοπικών αρχών για εκκένωση αφορούσαν πάνω από 7.000 ανθρώπους σε διάφορες χρονικές στιγμές, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές.

Ως τις 09:00 τοπική ώρα, πάνω από 2.700 τόνοι νερού ανά δευτερόλεπτο έρρεαν στο Φράγμα Γκοεσάν, που είναι ο μέγιστος όγκος υδάτων που μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτό.

Η εταιρεία κορεατικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένων τρένων ταχείας κυκλοφορίας και όλων των υπολοίπων, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες αμαξοστοιχίες ταχείας κυκλοφορίας λόγω της βραδύτερης λειτουργίας τους, καθώς κατολισθήσεις, πλημμύρες στις σιδηροτροχιές και η πτώση βράχων απειλούν την ασφάλειά τους.

Ένα τρένο, χωρίς επιβάτες, εκτροχιάστηκε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις σιδηροτροχιές στην επαρχία του Βορείου Τσουνγκτσεόνγκ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο μηχανικός του τρένου.

Σε συνάντηση με κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Νοτιοκορεάτης Πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κινητοποίηση εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.