Νεκρό εντοπίστηκε την Παρασκευή ζευγάρι Ελλήνων, ηλικίας 65 και 62 ετών, που αναζητούνταν στη σεισμόπληκτη Αντιόχεια, μετά από προσπάθειες διάσωσής τους, μεταδίδουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ΕΡΤnews, το οποίο επικαλείται πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, ενώ λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας.

Συγγενείς του ζευγαριού είχαν κάνει εκκλήσεις για τον εντοπισμό του ζεύγους με διπλή υπηκοότητα, που αγνοούνταν στην Αντιόχεια, μετά τον σεισμό της Δευτέρας. 

Όπως αναφέρεται, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, την Πέμπτη, μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς.

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε σε εκπομπή της ΕΡΤ, ότι αργά την Πέμπτη, μετά που επικοινώνησε με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων, μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμενε το ζευγάρι.  

Είπε ακόμη ότι θα υπέβαλλαν κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πήγαινε στο σημείο, για εις βάθος έρευνα.

Όπως σημειώνεται, το ζευγάρι, τα τελευταία 10 χρόνια ζούσε στην Αντιόχεια, ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό. 

Πηγή: ΚΥΠΕ