Το πρόγραμμα «Λεμεσός – Μία πόλη, ολόκληρος ο κόσμος» συνεχίζει την επιτυχή υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) που ζουν νόμιμα στην Κύπρο (μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο).

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις ακόλουθες δραστηριότητες κατά τον μήνα Ιούλιο με στόχο τη διευκόλυνση της ένταξης των ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία:

  •  Εργαστήριο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • Μάθημα Πρώτων Βοηθειών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, το εργαστήριο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 10 π.μ., ενώ το μάθημα Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 9:00 π.μ., στην αίθουσα «Πάνος Σολομωνίδης». Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

Οι ΥΤΧ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή από Κοινωνικό Σύμβουλο του Δήμου Λεμεσού στο τηλ. 99728871

Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε μια σειρά παρόμοιων δραστηριοτήτων στην Λεμεσό καθώς και μια εκπαιδευτική εκδρομή. Μετανάστες που ζουν σε άλλες πόλεις επισκέφτηκαν πολιτιστικούς χώρους γύρω από τη Λεμεσό.

Το πρόγραμμα «Λεμεσός: μια πόλη, ολόκληρος ο κόσμος» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Δήμος Λεμεσού είναι ο τελικός δικαιούχος και συντονιστής του έργου, ενώ οι Δήμοι του Αγίου Αθανασίου, της Γερμασόγειας, το Κοινοτικό Συμβούλιο Εθελοντισμού της Μέσα Γειτονιάς και οι Σύμβουλοι Επικοινωνίας «Opinion & Action» είναι οι εταίροι.

Το έργο υλοποιείται για μια δεκαετία, προσφέροντας υπηρεσίες για την υποστήριξη της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών – YTX στην τοπική κοινότητα.