Κλιμακώνουν για άλλη μια φορά τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, προγραμματίζοντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ρύπανση και τα προβλήματα υγείας που επιφέρει η δραστηριοποίηση στην περιοχή εργοστασίων ασφαλτικού.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα θέμα που χρονίζει για το οποίο έγιναν στο παρελθόν αρκετές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Τον Ιούλιο του 2020 υπήρξε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση των εργοστασίων που βρίσκονται στα όρια των Δήμων Γερίου και Τσερίου με χρονοδιάγραμμα έξι με οκτώ μηνών.
Περισσότερο από ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν την υλοποίηση των αποφάσεων, ενώ ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους με επιστολές την Πρόεδρο της Βουλής, την Υπουργό Ενέργειας τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και το Προεδρικό.
Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο εκπρόσωπος της Κίνησης για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ιδαλίου, Γιώργος Ολύμπιος ζήτησε νέα παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έξω από το Γ’ Δημοτικού Σχολείο Ιδαλίου από τις 07:30 μέχρι τις 08:30 το πρωί. Θα ακολουθήσει και δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 18 του μηνός.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η άμεση υλοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης για τη μετακίνηση των μονάδων παραγωγής ασφάλτου, των οποίων η δραστηριότητα επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.