Νεαρός που είχε καλυμμένο το πρόσωπο με φούτερ, φέρεται ως ο δράστης της δεύτερης το τελευταίο διάστημα απόπειρας εμπρησμού κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό, στην περιοχή των Πολεμιδιών, στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, όπου βρίσκεται εγκατεστημένη στην οροφή υπεραγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, πέρα από τη λήψη που εξασφαλίστηκε από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, δεν έχει εντοπιστεί κάποια άλλη μαρτυρία ως προς την ταυτότητα του δράστη της κακόβουλης ενέργειας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του κάλεσε τον κόσμο που έχει πληροφορίες ή βλέπει τέτοιες ενέργειες, να ενημερώνει την Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας απέδωσε τις κακόβουλες αυτές ενέργειες σε λάθος πληροφόρηση σε σχέση με τις κεραίες 5G, τη στιγμή που, όπως ανακοίνωσε επανειλημμένα η Cyta, δεν πρόκειται για τέτοιες κεραίες.

Σημείωσε, δε, πως για την υπόθεση του πρώτου εμπρησμού κεραίας στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, έχει σχηματιστεί φάκελος εναντίον 22 προσώπων αναφορικά με την παρακίνηση άλλων να διαπράξουν ποινικά αδικήματα μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι δράστες της προηγούμενης κακόβουλης ενέργειας ήταν τρεις με τέσσερις νεαροί, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της CYTA, Λευτέρης Χρήστου, δήλωσε πως, συνεπεία της κακόβουλης ενέργειας, αρκετές χιλιάδες πελάτες του ημικρατικού οργανισμού εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη του δικτύου.

Όπως ανέφερε, η κεραία εξυπηρετούσε πυκνοκατοικημένη περιοχή των Πολεμιδιών, ενώ δεν υπάρχουν άλλες εγκαταστάσεις για εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν χάσει το αγαθό της επικοινωνίας λόγω της βλάβης στην κεραία. Πρόσθεσε πως δεν είναι πάντα εύκολη η άμεση αποκατάσταση της βλάβης, αλλά οι τεχνικοί κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να επιστρέψουν οι υπηρεσίες στο κοινό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CYTA, ο οργανισμός βρίσκεται σε επαφή με όλους τους αρμόδιους και προγραμματίζονται ενέργειες για να εγκατασταθούν εργαλεία, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για τέτοιες ενέργειες.