Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με φερόμενο θύμα εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, στη Λεμεσό. Η υπόθεση καταγγέλθηκε από 40χρονο, στέλεχος της εν λόγω εταιρείας, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι το ποσό, που κατάφεραν να αποσπάσουν οι επιτήδειοι ξεπερνά τα 48.000 δολάρια Αμερικής.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 40χρονος, στο ΤΑΕ Λεμεσού, στις 28 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με μέτοχο της εταιρείας, του ζητήθηκε όπως μεταφέρει το χρηματικό ποσό των 48.250 δολαρίων, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι, που του υποδείχθηκε.

Ο παραπονούμενος προχώρησε στη μεταφορά του χρηματικού ποσού, ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε λίγο αργότερα με τον πιο πάνω μέτοχο, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ουδέποτε του έδωσε τέτοιες οδηγίες.

Το Γραφείο Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση, παράλληλα δε απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αφορά διαδικτυακές συναλλαγές.

 

πηγή ΚΥΠΕ