Νέα πτέρυγα για post-covid ασθενείς εγκαινιάζεται σήμερα στο κέντρο αποκατάστασης EDEN στην Τερσεφάνου, παρουσία του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.
Οπως δήλωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Γιώργος Βούβακος,Γενικός Διευθυντής Κέντρου Αποκατάστασης, η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρωπϊκή Ενωση, μετά τη Γερμανία, όπου οι κρατικές υπηρεσίες υγείας αναλαμβάνουν την πτυχή της αποκατάστασης ατόμων τα οποία νόσησαν με κορωνοϊό και χρήζουν αποκατάστασης λόγω αναπνευστικών ή άλλων προβλημάτων.
Ο κύριος Βούβακος, επισήμανε, ότι στόχος της δημιουργίας της ειδικής πτέρυγας στο Κέντρο, είναι να αποσυμφορηθούν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια από τα οποία θα γίνονται οι παραπομπές.
Ανέφερε ότι η νέα πτέρυγα για post-covid ασθενείς έχει εξοπλισθεί με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα ενώ στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, όπως, φυσιοθεραπευτές, κλινικούς ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και διατροφολόγους.
Πρόσθεσε ότι η παρακολούθηση της πορείας της υγείας των ασθενών θα γίνεται από κοινού με τους γιατρούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Η νέα πτέρυγα είναι δυναμικότητας τριάντα κλινών.