Στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά, θα υπάρχει και τρίτη κινητή μονάδα VAR, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Γιώργος Κούμας σημειώνοντας ότι το «κόστος μπορεί να είναι μεγάλο, όμως είμαστε έτοιμοι να το επωμιστούμε, προκειμένου να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός του Πρωταθλήματος CYTA Α’ Κατηγορίας».

Ανέφερε, ακόμη, ότι τον Σεπτέμβριο η Κύπρος θα φιλοξενήσει τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA ενώ το «μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στο νησί μας, η τελική φάση του EURO 2024 κάτω των 17 ετών θα διεξαχθεί στην Κύπρο τον Μάιο και τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς και τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα βρίσκονται πάνω μας, με δεκαέξι εθνικές ομάδες, 31 αγώνες σε έξι στάδια και χιλιάδες επισκέπτες», όπως είπε.

Μιλώντας κατά την εκδήλωση των βραβεύσεων της Ομοσπονδίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022 – 2023, που έγινε την Παρασκευή, ο κ. Κούμας έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Άρη Λεμεσού για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στα 93 χρόνια ιστορίας του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, συνεχάρη ακόμα όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες, συγχαρητήρια στους κυπελλούχους, στους διακριθέντες αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν ή πρόσφεραν στις διοργανώσεις της ΚΟΠ με οποιοδήποτε ρόλο ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Άρη, στην Ομόνοια, στον ΑΠΟΕΛ, στην ΑΕΚ, στις Αpollon Ladies, στην ΑΕΛ Futsal και στην ομάδα Νέων της Πάφου στις επικείμενες διοργανώσεις της UEFA.

«Εύχομαι να συνεχίσουν στον δρόμο που χαράξαμε ως Κυπριακό ποδόσφαιρο τα προηγούμενα χρόνια, με την πορεία των ομάδων μας να αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη», είπε.

Συνεχίζοντας σημείωσε ακόμα ότι κατά την φετινή χρονιά υλοποιήθηκαν συμφωνίες ανταλλαγής διαιτητών με την Κροατία, τη Δανία και την Πορτογαλία οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Κούμα, «έδωσαν την ευκαιρία στους νεαρούς και υποσχόμενους  διαιτητές μας να πάρουν εμπειρίες σε ανταγωνιστικούς αγώνες στο εξωτερικό και παράλληλα μας διευκόλυναν στο να έχουμε ξένους διαιτητές στις δικές μας διοργανώσεις».

Σημείωσε παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια, έχει ανανεωθεί σχεδόν 100% ο κατάλογος διαιτητών Α’ Κατηγορίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Επιτροπής διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν, διασφαλίζοντας το παρών και προετοιμάζοντας το μέλλον της διαιτησίας μας.

Είπε ακόμα ότι η ΚΟΠ προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης της για ανέγερση αθλητικού κέντρου στον Κόρνο και αναφέρθηκε και στην φετινή βράβευση της ΚΟΠ από την UEFA με το UEFA Golden Grassroots Award «για το έργο που επιτελούμε ως Ομοσπονδία στο ποδόσφαιρο βάσης».

Αναφέρθηκε και στους διεθνείς ποδοσφαιριστές λέγοντας ότι  η ποδοσφαιρική χρονιά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οφείλουμε να γεμίσουμε το ΑΕΚ Αρένα στις 17 Ιουνίου και να τους στηρίξουμε απέναντι στη Γεωργία. Η Εθνική, είναι η ομάδα που μας Ενώνει. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Καλή επιτυχία στον Τιμούρ Κετσπάγια και στους ποδοσφαιριστές μας. Είμαστε δίπλα τους»,είπε.