Νέα  μέτρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωριστικού κύματος ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη σημερινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, έχει αποφασιστεί παραχώρηση €70 εκατ. μέσω της ΑΤΑ για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και €130 εκατ. για μισθολογική στήριξη στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε πως η Κύπρος είναι η χώρα που έχει λάβει τα πιο δραστικά μέτρα δημοσιονομικού περιεχομένου, προκειμένου να βοηθήσει ειδικά τους ευάλωτους και γενικά όλους του πολίτες της, έτσι ώστε αυτή την περίοδο που παρουσιάζονται πληθωριστικές πιέσεις, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, ανακοίνωσε τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 19% σε 5%, στους λογαριασμούς της ΑΗΚ για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για διάστημα έξι μηνών.

Πρόσθεσε πως τον Νοέμβριο η κυβέρνηση θα προκηρύξει και πάλι για ευάλωτους καταναλωτές, Σχέδιο Αντικατάστασης Ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Συσκευών και πως θα επανέλθει το σχέδιο για τα φωτοβολταϊκά.

Ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσαν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα τεθεί σε εφαρμογή πλατφόρμα παρακολούθησης των τιμών, ώστε να τίθενται πλαφόν όπου χρειάζεται.