Σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθαν το πρωί μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου αντιδρώντας για άλλη μια φορά για τη συνεχιζόμενη ρύπανση του αέρα στην περιοχή λόγω της παραμονής των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν εκ νέου παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον καθορισμό νέου τελικού χρονοδιαγράμματος για την άμεση και οριστική μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων από την περιοχή.

Οι μαθητές βρέθηκαν εκτός των τάξεων τους από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 09:05, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία τους για τη ρύπανση του αέρα στην περιοχή, εξαιτίας των ασφαλτικών εργοστασίων.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ότι το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από την κυβέρνηση για μετακίνηση των εργοστασίων έχει εκπνεύσει εδώ και οκτώ μήνες αλλά ότι το πρόβλημα συνεχίζεται, τόνισαν σε δηλώσεις τους οι διαμαρτυρόμενοι.

Παρόντες στη συμβολική διαμαρτυρία που έγινε στην κεντρική είσοδο του σχολείου ήταν εκτός από τους μαθητές και τους γονείς και ο Δήμαρχος Ιδαλίου καθώς και μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων. Στο πλευρό τους οι διαμαρτυρόμενοι είχαν επίσης τον Σύνδεσμο Γονέων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου και την ΠΟΕΔ.