Με πλακάτ και συνθήματα, διαμαρτυρήθηκε αριθμός πολιτών, έξω από τον ζωολογικό κήπο του Δήμου Λεμεσού, ζητώντας το κλείσιμο του.

Πρόκειται για συνέχεια κινητοποιήσεων πολιτών, που θεωρούν ότι οι ζωολογικοί κήποι δεν έχουν κανένα λόγο και ρόλο ύπαρξης στη σημερινή εποχή και πως τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σε υπόμνημα του, που αποδέκτη έχει τον Δήμαρχο Λεμεσού, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρεται ότι «τα ζώα δεν εγκλημάτησαν για να βρίσκονται σε φυλακές με φόντο την απέραντη θλίψη και δεν θα πρέπει να εκτίθενται για να ψυχαγωγούνται οι άνθρωποι και τα παιδιά, με το πρόσχημα της επιμόρφωσής τους».

 

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα αναφέρεται ότι η φυλάκιση των ζώων είναι μια παρωχημένη κατάσταση και νοοτροπία και πως στην Ευρώπη έχουν αποτύχει να εφαρμόσουν τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, με αποτέλεσμα οι ζωολογικοί κήποι να κλείνουν, ενώ στον τόπο μας «έχουμε αποτύχει να εφαρμόσουμε την εθνική νομοθεσία».

Μέσα στους ζωολογικούς κήπους, προστίθεται, τα ζώα καταντούν ψυχωτικά, άρρωστα, πέφτουν σε μαρασμό και πεθαίνουν αργά και βασανιστικά και ζητείται όπως ληφθεί άμεσα απόφαση να κλείσει ο ζωολογικός κήπος.

Τέλος, καλείται ο Δήμος Λεμεσού να προχωρήσει, σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αλλά και την ομάδα πρωτοβουλίας «Ο κήπος εν δικός μας», στον επανασχεδιασμό ολόκληρου του δημόσιου κήπου, «με σκοπό να ενταχθεί ολόκληρη η περιοχή σε μια όμορφη κατάσταση που όλοι θα κερδίζουν».