Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που είναι διαθέσιμοι για την Κύπρο στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνήλθε σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε όπως τα μέλη του Υπουργικού μελετήσουν τα έργα που εντάσσονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, ούτως ώστε μέσα στα πλαίσια του πλάνου δράσης, το οποίο θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε στους Υπουργούς πως θέλει να έχουν να έχουν μια ισχυρή παρουσία στα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ και να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτά.

Επίσης ζήτησε εκ νέου να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Προς τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Υπουργοί ξεκίνησαν επαφές μαζί με τους Προέδρους των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφάσισε τον διορισμό της δικηγόρου Δέσποινας Αμερικάνου στην θέση της Προέδρου της Αρχής Αδειών και την ορκωτή λογίστρια Μαρία Χατζηβασίλη ως μέλος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Στη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας του Υφυπουργείου Πολιτισμού διορίζεται η Εμμανουέλα Λαμπριανίδου.