Επί σκοπού διαστρεβλώνεται η πρόταση νόμου που σχετίζεται με το σύμφωνο συμβίωσης και λέγεται από κάποιους ότι αφορά μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Η κ. Ατταλίδου, εκ των εισηγητών της πρότασης, επισήμανε ότι η εισήγηση προβλέπει ότι για όσα ζευγάρια έχουν τελέσει σύμφωνο συμβίωσης να αφαιρεθεί η πρόνοια για τα θέματα αφορούν το ζήτημα της τεκνοθεσίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει ξεχωριστό νομοσχέδιο για τον περί τεκνοθεσίας νόμο, το οποίο θα λέει ποίοι δικαιούνται ή όχι να τεκνοθετήσουν.

Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ευημερία του παιδιού σημείωσε η κ. Ατταλίδου και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία μαρτυρούν ότι οι περισσότερες κακοποιήσεις παιδιών γίνονται από βιολογικούς γονείς.

Το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί, αφού η τεκνοθεσία ήδη επιτρέπεται για μονογονιούς χωρίς κανένα έλεγχο δήλωσε από την πλευρά της η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν. Πρόσθεσε ότι σήμερα βλέπουμε τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας να μην είναι σε θέση να εξετάσουν εάν κάποιος είναι κατάλληλος για γονιός.