Υπάρχει σχεδιασμός για επαναπατρισμό όλων των Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό, δήλωσε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» με τον Γιώργο Παυλίδη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναπατριστούν με τις πρώτες ειδικές ναυλωμένες πτήσεις οι ευπαθείς ομάδες Κυπρίων που έχουν αιτηθεί να επιστρέψουν. Μόλις φτάσουν στην Κύπρο, σημείωσε ο υπουργός, θα υποβληθούν σε εξέταση για κορωνοϊό.

Επίσης ανέφερε ότι, μετά από συνεννόηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να κατατεθεί και το ειδικό επίδομα 750 ευρώ σε φοιτητές εξωτερικού το οποίο καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 21 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι θα υπάρξει και δεύτερη δόση.

Αποκάλυψε, ακόμη, μιλώντας στο Κανάλι 6, ότι ήδη έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης και στήριξης Κυπρίων στο εξωτερικό 10.800 άτομα από 94 διαφορετικές χώρες.

Προγραμματίζεται η επόμενη κατηγορία που θα επιστρέψει

Το υπουργείο Εξωτερικών προγραμματίζει ήδη ποια θα είναι η επόμενη κατηγορία πολιτών που θα επιστρέψει στην Κύπρο, σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως εξήγησε, οι ανακοινώσεις για τις επόμενες ομάδες που θα επιστρέψουν στην Κύπρο, σχετίζονται μεταξύ άλλων και με το γεγονός ότι χρειάζονται δύο μέρες μετά την αποχώρηση όσων βρίσκονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας, για να γίνει απολύμανση ώστε να είναι έτοιμοι να δεχθούν νέα άτομα.