Επανέρχεται το αίτημα για κατασκευή της προέκτασης προς βορρά των οδών Παναγιώτη Τσαγγάρη και Εδέσσης, που θα ενώνει τους Δήμους Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου και που θα επιλύσει προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης και στους δύο δήμους.

Το αίτημα για χάραξη και κατασκευή του δρόμου πρωταρχικής σημασίας, που εφάπτεται της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανασίου και θα συνδέει τον Δήμο Γερμασόγειας με τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, έφεραν και πάλι στην επιφάνεια παράπονα που δεήθηκε το Κανάλι 6 για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κάθετο δρόμο από τις βόρειες περιοχές του Αγίου Αθανασίου προς τον κόμβο της Λινόπετρας.

Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ο οποίος εδώ και κάποια χρόνια προσπαθεί να προωθήσει το έργο αυτό, ανέφερε στον σταθμό μας ότι η τοπική αρχή της Γερμασόγειας ανέλαβε την εκπόνηση των σχετικών μελετών για λογαριασμό των αρμόδιων κρατικών τμημάτων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ήδη ο δήμος έχει αναθέσει σε ιδιώτη μελετητή την εκπόνηση μελέτης κόστους-οφέλους, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη σε δύο μήνες.

Η Κυριάκος Ξυδιάς εξέφρασε την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του χρόνου η τοπική αρχή θα είναι σε θέση να παρουσιάσει στα Υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών, όλες τις απαιτούμενες μελέτες.

Εφόσον οι μελέτες εγκριθούν, θα δοθεί το πράσινο φως για την εκπόνηση κατασκευαστικών σχεδίων για το έργο, του οποίου η εκτέλεση μπορεί να ξεκινήσει, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το 2025.

Την κατασκευή του δρόμου αξιώνουν και οι κάτοικοι της οδού Δωδεκανήσου στη Γερμασόγεια, οι οποίοι υποφέρουν εδώ και 2 δεκαετίες από την έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, την ηχορύπανση και τα καυσαέρια οχημάτων, επειδή ο δρόμος, που βρίσκεται σε καθαρά οικιστική περιοχή, παρουσιάζει κυκλοφοριακό φόρτο ίσο με τις πιο εμπορικές λεωφόρους της Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανάσιου, Μαρίνος Κυριάκου, μας είπε πως η κατασκευή αυτού του δρόμου θα αποτελέσει και τη ριζική λύση στο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στον κάθετο δρόμο, από τον κόμβο της Γεύσης προς τον κόμβο του Αγίου Αθανασίου στον παρακαμπτήριο.

Ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου μας είπε πως έχει ζητήσει από την τροχαία Λεμεσού να στέλνει περιπολικό για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης στον κόμβο το πρωί, ωστόσο, έλαβε απάντηση πως δεν υπάρχει προσωπικό.

Ο κ. Κυριάκου μας είπε ακόμη πως αναμένει να δει την αποτελεσματικότητα των έξυπνων φώτων στον κόμβο της Αγίας Φύλας κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ζητήσει να εγκατασταθούν και σε αυτόν του Αγίου Αθανασίου.