Μπαράζ κακόβουλων ενεργειών είχαμε στη Λεμεσό γύρω στα μεσάνυχτα, σε υποστατικό της CYTA, Ελληνική Τράπεζα και χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Δήμου και η αστυνομία εξετάζει κατά πόσο οι δράστες και στις τρεις περιπτώσεις, ήταν τα ίδια πρόσωπα.

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 11.40 χθες βράδυ έξω από υποστατικό της Cyta, στην 1ης Απριλίου στην Αγία Φύλα, από την οποία προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στη γυάλινη είσοδο του κτιρίου και οι δράστες έγραψαν με σπρέι, στο σημείο της έκρηξης, το σύνθημα «Όχι στα 5G».

Σύμφωνα με την αστυνομία, αμέσως μετά άγνωστοι έριψαν 2 μολότοφ, σε συνδυασμό με κροτίδες, έξω την Ελληνική τράπεζα στην Αγία Φύλα, ενώ λίγη ώρα αργότερα αποπειράθηκαν να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από το Διοικητήριο, στο κέντρο της Λεμεσού.

Στην πλατεία Διοικητηρίου, που φυλάσσεται από ιδιωτική ασφάλεια, προκλήθηκαν μικροζημιές.

Ο Δήμος Λεμεσού καταδικάζει τους χθεσινούς βανδαλισμούς στην πόλη

Ο Δήμος Λεμεσού καταδικάζει τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που σημειώθηκαν χθες βράδυ στην πόλη.
Σε ανακοίνωση του Δήμου, επισημαίνεται ότι η ανεπιτυχής προσπάθεια των κουκουλοφόρων να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου και να προκαλέσουν καταστροφές σε βάρος κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας, επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για οργανωμένη εγκληματική ενέργεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιες ακραίες και υποχθόνιες πράξεις που βεβηλώνουν τον πολιτισμό της Λεμεσού και προκαλούν εύλογη ανησυχία στους δημότες, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Αναμένουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι οι αρμόδιες Αρχές θα επιτελέσουν το καθήκον τους, οδηγώντας τους παραβάτες ενώπιον της Δικαιοσύνης και διαφυλάσσοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.