Διερευνούμε τις καταγγελίες και προσπαθούμε να βελτιωθούμε, δηλώνει ο διευθυντής του Νοσηλευτηρίου.

Σφοδρά παράπονα για τη μεταχείριση της οποίας έτυχε στο Παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού ο πατέρας του, ο οποίος πάσχει από άνοια, εξέφρασε πολίτης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πήρε στο νοσοκομείο τον πατέρα του σε άριστη κατάσταση και τον επέστρεψαν πίσω διαλυμένο.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ο πατέρας του εισάχθηκε στο Παθολογικό την περασμένη Παρασκευή και, παρόλο που ο ίδιος παρέδωσε εκεί φουσκωτό κρεβάτι, αλοιφές και πανιά, ενώ τηλεφωνούσε καθημερινά, δεν τα χρησιμοποίησαν με αποτέλεσμα όταν επέστρεψαν τον πατέρα του στο σπίτι 6 μέρες μετά, να διαπιστώσει ότι έχει υποστεί μεγάλη ζημιά στην πλάτη από τις πληγές.

«Μας τον έφεραν στο σπίτι σ΄ ένα σεντόνι γυμνό, σαν να ήταν ο τελευταίος άνθρωπος στη γη», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η οικογένεια αναγκάζεται να πληρώνει νοσηλευτή για να περιποιείται καθημερνά τις πληγές που προκλήθηκαν στον πατέρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας πολίτης, αναφέρεται πως το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένα τα παράπονα που λαμβάνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου για κακές συμπεριφορές σε νοσηλευτήρια, με τις περισσότερες καταγγελίες να αφορούν το νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο διευθυντής των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ σε Λεμεσό και Πάφο, Χρίστος Νικολάου, στον οποίο διαβιβάσαμε την καταγγελία, ζήτησε να μιλήσει προσωπικά με τον παραπονούμενο πολίτη.

Τόνισε, δε, πως διερευνώνται συστηματικά οι όποιες καταγγελίες για το νοσοκομείο, όχι μόνο για σκοπούς απάντησης, αλλά σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το σύστημα και πως γι’ αυτό τον σκοπό έχει συχνά συναντήσεις με το προσωπικό.