Με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και τη δημιουργία μακροχρόνιας συνεργασιακής σχέσης, Δήμος Λεμεσού και κινεζική πόλη Guangzhou, υπέγραψαν, την Δευτέρα, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μέγαρο του Δήμου Λεμεσού, στην παρουσία του κινέζου πρέσβη Liu Yantao, ο οποίος εξήρε τις διαχρονικά καλές σχέσεις Κύπρου και Κίνας και συνεχάρη τους δυο Δήμους για την πρωτοβουλία συνεργασίας, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα προηγούμενης επίσκεψης κινεζικής αντιπροσωπείας στη Λεμεσό.

Την κινεζική πόλη, των 14,5 εκατομμυρίων κατοίκων, εκπροσωπεί εξαμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Du Xinshan, ο οποίος εξέφρασε την προσδοκία για στενή συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές της Λεμεσού, με στόχο το αμοιβαίο όφελος.

Στους κοινούς δεσμούς των δυο πόλεων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, όπως το γεγονός ότι μοιράζονται μια μακρά ιστορία χιλιάδων χρόνων και ότι οι δυο πόλεις είναι λιμάνια, ναυτιλιακά και οικονομικά κέντρα των χωρών τους. Παράλληλα πρόσθεσε, οι δυο πόλεις πρωτοπορούν, στις χώρες τους, σε θέματα πολιτισμού, νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών.

Το μνημόνιο συνεργασίας αναφέρει ότι οι δυο πόλεις θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να προάγουν το εξωτερικό εμπόριο και άλλες μορφές συνεργασίας μεταξύ των δυο τοπικών αρχών και των επιχειρηματικών κοινοτήτων, με ανταλλαγές πληροφοριών και επίσημες επιχειρηματικές επισκέψεις.

Επίσης, οι δυο πόλεις θα προωθήσουν τη συνεργασία και θα παρέχουν αμοιβαία την απαιτούμενη βοήθεια σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός αλλά και ότι θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουν μια μακροχρόνια συνεργασιακή σχέση, βασισμένη σε ανταλλαγές και συνεργασία, με σκοπό να προάγουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στις δυο πόλεις και να προετοιμάσουν το έδαφος για να δημιουργηθεί μια σχέση φιλίας μεταξύ τους.

Την κινέζικη αποστολή, που αναχωρεί σήμερα, συνόδευε 12μελής ομάδα από χορευτές μουσικούς, ακροβάτες και μαριονετίστες, οι οποίοι συμμετείχαν σε παράσταση, το βράδυ της Κυριακής, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ