Θα πρέπει να υπάρχει περιορισμός στη θητεία των αρχιεπισκόπων, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία», ένας από τους διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Ταμασού Ησαϊας ανέφερε συγκεκριμένα ότι θεωρεί ότι θα έπρεπε οι θητείες των αρχιεπισκόπων να ήταν δύο συν μία, αναλόγως και με τις φυσικές αντοχές των ανθρώπων, αλλά σίγουρα όχι περισσότερες από τρεις.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει σωστή διαχείριση από την πολιτεία, σημειώνοντας ότι η εκκλησία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και να βοηθήσει, υποστηρίζοντας το κράτος σε κάποιες υποδομές, ώστε να γίνεται μια καλύτερη ενσωμάτωση σε όσους μετανάστες μένουν στην Κύπρο.

Για τις εκτρώσεις, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ της ζωής και της διατήρηση της και ότι θέλει να φέρει αλλαγές σε αυτό το θέμα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις από την εκκλησία. Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι είναι θέμα της γυναίκας και δική της απόφαση το τι θα κάνει με το παιδί της.

Η εκκλησία δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται διαφορετικά στα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ από τους άλλους ανθρώπους, ανέφερε ερωτηθείς για το θέμα ο Μητροπολίτης Ταμασού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «εμείς δεν κρίνουμε ανθρώπους, κρίνουμε συμπεριφορές».