Στο μήνυμά του προς τους Κυπρίους της διασποράς, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, γράφει: 

Αγαπητοί συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Το φετινό Πάσχα έχει δυστυχώς σημαδευτεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Και όσο και αν θέλετε να ζήσετε και εσείς αυτές τις μέρες μαζί με τους αγαπημένους σας στις χώρες όπου ευρίσκεστε, κατά τον τρόπο που επιβάλλουν οι θρησκευτικές και πολιτισμικές μας παραδόσεις, το μεγάλο ζητούμενο, αυτό που όλοι από καρδιάς ευχόμαστε, είναι να τερματιστεί το συντομότερο η μεγάλη δοκιμασία που διερχόμαστε και να επανέλθουμε στην κανονικότητα με τις μικρότερες κατά το δυνατό δυσμενείς επιπτώσεις.

Η πρώτη και μεγάλη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας μας. Εμάς, των αγαπημένων μας και όλων των συνανθρώπων μας. Σε αυτές, λοιπόν, τις ώρες της κορύφωσης του θείου δράματος, ας συναισθανθούμε μαζί το βαθύτερο νόημα των ημερών του Πάσχα: Πώς όσο σκληρός και αν είναι ο δρόμος, στο τέλος υπάρχει το Φως και η Ελπίδα. Η λύτρωση και η σωτηρία που έρχεται με το χαρμόσυνο άγγελμα του τέλους της μαρτυρικής ανάβασης του Γολγοθά και της σταύρωσης: Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος.

Ναι, στο τέλος του ανηφορικού δρόμου, όπως το ελπίζουμε και το ευχόμαστε σε ό,τι αφορά και στο πρόβλημα της φυσικής και εθνικής επιβίωσης στην ιδιαίτερη και πολυπαθούσα πατρίδα μας, θα υπερβούμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια, και θα λάμψει το φως της δικαίωσης και της σωτηρίας από τη θλιβερή δοκιμασία.

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

Σας εκφράζω για μια ακόμη φορά τη μεγάλη εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για την έμπρακτη αγάπη και τη στήριξη που προσφέρετε στην Κύπρο μας, και να είστε σίγουροι πως η σκέψη μας είναι πάντα κοντά σας. Θέλω ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη προσπάθεια σας αυτές τις δύσκολες μέρες να στηρίξετε και να βοηθήσετε τόσο συμπατριώτες μας της Διασποράς όσο και συμπατριώτες μας που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό αλλά και τους φοιτητές μας. Έχετε επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά ότι αποτελείται το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Για τις οικογένειες των Κυπρίων της Διασποράς μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της πανδημίας θα είναι μια επώδυνη περίοδος. Εκφράζω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Υπηρεσία Αποδήμων, σας ευχόμαστε από καρδιάς προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Καλό Πάσχα!