Μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κύπρος.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από σύνολο 1,059 εργαστηριακών διαγνώσεων δεν εντοπίστηκε κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 415 εργαστηριακές εξετάσεις
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 160 εργαστηριακές διαγνώσεις
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχαμε αποτελέσματα για 262 εργαστηριακές εξετάσεις
  • Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 17 διαγνώσεις
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 115 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 90 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει στα 992.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγιναν δύο εισαγωγές ασθενών με COVID-19. Πρόκειται για περιστατικό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για συμπλήρωση της ενδοφλέβιας αγωγής και περιστατικό που διαγνώστηκε θετικό προ μηνός και επανεισήχθη στο νοσοκομείο για άλλους ιατρικούς λόγους που δεν σχετίζονται με τη νόσο COVID-19.