Μέτρα για την εξυπηρέτηση κοινού ανακοίνωσαν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και το Τμήμα Φορολογίας λόγω των εξελίξεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί και τυγχάνουν άμεσης εφαρμογής αναφέρουν ότι το κοινό παροτρύνεται να επισκέπτεται τα Ταχυδρομικά Γραφεία και τα ΚΕ.ΠΟ. όταν είναι απολύτως απαραίτητο. «Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα επεκτείνουν την περίοδο στην οποία οι πελάτες τους μπορούν να παραλάβουν τα αντικείμενά τους», προστίθεται.

Σε περίπτωση που χρειάζονται κάποια πληροφορία, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία τους σε Ταχυδρομικό Γραφείο/ΚΕ.ΠΟ., οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τον παγκύπριο αριθμό δωρεάν κλήσεων 80002000, την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή για έξυπνες συσκευές.

Σε περίπτωση που παρουσιάζουν οποιαδήποτε συμπτώματα του κορωνοϊού, καλούνται να αποφεύγουν τη μετάβαση σε Ταχυδρομικό Γραφείο/ΚΕ.ΠΟ. και να προβαίνουν στις προβλεπόμενες ενέργειες όπως καθορίζονται στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Καλούνται όλοι να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως καθορίζονται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ενώ δεν θα παρευρίσκονται στον χώρο αναμονής του Ταχυδρομικού Γραφείου περισσότεροι από δύο πελάτες. «Οι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί είναι εξουσιοδοτημένοι να ρυθμίζουν τη ροή των πελατών εντός του Γραφείου«, προστίθεται.

Ο κόσμος καλείται να διατηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις (τουλάχιστον ένα μέτρο), ο ένας από τον άλλον κατά την αναμονή τους, να προτιμά την πληρωμή με πιστωτικές κάρτες, όπου είναι δυνατόν και να επικολλούν γραμματόσημα χρησιμοποιώντας τους υγραντήρες που υπάρχουν σε κάθε Ταχυδρομικό Γραφείο.

Ανακοινώνεται ακόμη ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν επισπεύσει το πρόγραμμα εγκατάστασης διαχωριστικού γυαλιού στις θυρίδες συναλλαγής με το κοινό, έχουν προμηθεύσει κάθε Ταχυδρομικό Γραφείο με αντισηπτικά σκευάσματα ενώ προγραμματίζονται απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία.

Επιπλέον, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, αποφασίστηκε ότι πέραν των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, θα οριστικοποιηθούν πρόσθετα μέτρα σήμερα, Δευτέρα, και τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 όπως προνοεί και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ζητούν «την κατανόηση των πελατών για πιθανή ταλαιπωρία λόγω της έκτακτης ανάγκης και της αναγκαστικής απουσίας μεγάλου αριθμού προσωπικού ενώ διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διαχείριση της κατάστασης».

Τμήμα Φορολογίας: Δεκτές μόνο οι απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις

Από την πλευρά του, το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σήμερα Δευτέρα, τα Επαρχιακά Γραφεία και τα Γραφεία Εισπράξεως Φόρων θα δέχονται κοινό μόνο για τις απολύτως αναγκαίες/επείγουσες περιπτώσεις.

Για την εξυπηρέτηση, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τους αριθμούς τηλεφώνων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας κάτω από την ενότητα «επικοινωνία – χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας» ή αποστέλλοντας email στις πιο κάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Κεντρικά Γραφεία [email protected]
Επαρχιακό Γραφείο Λευκωσίας [email protected]
Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού [email protected]
Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας [email protected]
Επαρχιακό Γραφείο Πάφου [email protected]
Επαρχιακό Γραφείο Αμμοχώστου [email protected]

«Αφού μελετηθούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, το Τμήμα Φορολογίας θα επανέλθει, με νέα ανακοίνωση, ενημερώνοντας για τον τρόπο που θα λειτουργήσει και που θα εξυπηρετεί το κοινό στα πλαίσια της έκτακτης αυτής ανάγκης», καταλήγει η ανακοίνωσή του.