Νέα πιο στοχευμένα μέτρα για αποτροπή της εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού στην Κύπρο θα εισηγηθεί η ομάδα των επιδημιολόγων στη συνάντηση που θα έχει στις 9 το πρωί με  τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Οι επιδημιολόγοι αναμένεται ότι θα εισηγηθούν αυξημένους ελέγχους σε υποστατικά όπου παρατηρείται συνωστισμός ατόμων και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πελατών, υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και ειδικά σε υπεραγορές και μεγάλα εμπορικά κέντρα και πιο αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας έλαβε ενημέρωση χθες βράδυ από το εργαστήρι που ανέλαβε τη Σύμβαση για το πρόγραμμα του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, ότι από τη διεκπεραίωση των πρώτων εργαστηριακών διαγνώσεων που λήφθηκαν από πολίτες της Επαρχίας Λεμεσού εντοπίστηκαν 6 νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου,  εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα, αφού τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.