Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Λόγω των μέτρων, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, σχεδόν όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες ανέβαλαν πληθώρα αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.

Εννοείται πως οι ομοσπονδίες δεν φέρουν κάποια ευθύνη σε όλο αυτό, αφού αν συνέχιζαν τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τους, αυτό θα γινόταν με την απουσία των Λεμεσιανών και Παφίτικων ομάδων.

Το θέμα, που προκύπτει, είναι ότι συγκεκριμένο μέτρο προνοεί τη διεξαγωγή αγώνων μόνο για τα πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας, σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Χωρίς να χρειάζεται κανείς να ξέρει και πολλά μαθηματικά, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ότι η πλειοψηφία των αθλητών στην Κύπρο βρίσκεται πλέον σε αδράνεια.

Σίγουρα, το σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι αρκετοί αθλητές, που δεν θα αγωνίζονται για το επόμενο διάστημα, είναι επαγγελματίες (κυρίως ποδοσφαιριστές Β’ κατηγορίας) και βγάζουν τα προς το ζην αποκλειστικά από τον αθλητισμό. Άρα, αυτομάτως, πέρα από τους αθλητές επηρεάζονται και οι οικογένειες τους.

Ακόμη ένα αποτέλεσμα των πιο πάνω αποφάσεων αποτελεί το γεγονός πως αρκετοί αθλητές που διαμένουν στην Κύπρο, τη δεδομένη στιγμή δεν κάνουν ούτε προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι προκύπτουν μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα και είναι άξιο απορίας το σε ποια κατάσταση θα εμφανιστούν όταν θα επιστρέψουν στη δράση.

Την ίδια ώρα «γεννιούνται» ερωτήματα σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που αναβλήθηκαν, καθώς οι αγώνες οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν τις επόμενες ημέρες, πρέπει αναγκαστικά να γίνουν σε μεταγενέστερο στάδιο. Αυτό συνεπάγεται πως οι αθλητές είτε θα δώσουν αρκετά παιχνίδια σε λίγες ημέρες (εμβόλιμες αγωνιστικές), είτε η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων θα πάρει παράταση.

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, ότι το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, εάν και εφόσον τα κρούσματα μειωθούν. Σενάριο που εύχονται άπαντες να συμβεί, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό πως πρόκειται για μια ακόμη απόφαση που αφήνει εκτεθειμένους αυτούς που την έλαβαν. Μπορεί να μερίμνησαν για την ψυχαγωγία (μέσω τηλεόρασης) του κόσμου, με το να αφήσουν ενεργά τα πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας, αλλά την ίδια γύρισαν την πλάτη σε μια μεγάλη μερίδα αθλητών.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι τον τελευταίο καιρό οι αρμόδιοι φαίνεται να λαμβάνουν μια σειρά από αποφάσεις, τις οποίες δυσκολεύεται να χωρέσει η ανθρώπινη λογική…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6