Την ανάγκη εκσυγχρονισμού των διαδικασιών επίλυσης διαφορών στα συμβόλαια, μεταξύ των εργολάβων και του δημοσίου, τονίζει το ΕΤΕΚ, με αφορμή δημοσιεύματα για εργολάβους που ζητούν νέες παρατάσεις για σημαντικά οδικά έργα.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο πρώτος αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, Πλάτωνας Στυλιανού επισήμανε ότι πριν από μήνες εστάλη επιστολή εκ μέρους του ΕΤΕΚ στον Υπουργό Μεταφορών και τον διευθυντή των δημοσίων έργων, για εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ταχείας επίλυσης διαφορών.

Υπάρχει μια σειρά από τρόπους, όπως ο φιλικός διακανονισμός, η κριτική διαδικασία για να επιλύονται τεχνικά ζητήματα, προκειμένου οι υποθέσεις να μην οδηγούνται στα δικαστήρια, όπου η διαδικασία είναι χρονοβόρα, εξήγησε ο κ. Στυλιανού.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, είπε ότι πρόκειται για την επιτομή του σύγχρονου τρόπου επίλυσης διαφορών σε όλα τα κατασκευαστικά έργα στην Ευρώπη. Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι ο Υπουργός Μεταφορών, ανάλαβε να την ετοιμασία μιας σύσκεψης υψηλού επιπέδου με όλους τους φορείς, ώστε να επεξηγηθούν αυτοί οι νέοι τρόποι επίλυσης διαφορών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» που επικαλείται σημείωμα των δημοσίων έργων ο εργολάβος του Περιμετρικού αυτοκινητόδρομου της Λευκωσίας, επικαλούμενος διάφορα θέματα, ζήτησε παράταση για αποπεράτωση του έργου, που αντιστοιχεί σε 17,5 χρόνια.

Σε σημερινές του δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης της εταιρείας CYFIELD CONSTRUCTION, Κυριάκος Χρυσοχόος διέψευσε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο η πρώτη φάση του νέου περιμετρικού δρόμου, την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία του, θα έχει ολοκληρωθεί.