Συνολικά 75 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έφτασαν χθες στην Κύπρο, με βάρκα από τη Συρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 14.40 χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αστυνομία εντόπισε το στίγμα βάρκας που βρισκόταν ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας όπου εντόπισαν μία ξύλινη βάρκα στην οποία βρίσκονταν 75 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Η βάρκα ελλιμενίστηκε γύρω στις 10 χθες το βράδυ στο αλιευτικό καταφύγιο της λιμενικής Αστυνομίας στο Golden Coast στον Πρωταρά.

Η Αστυνομία προχώρησε σε λεπτομερή καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών, οι οποίοι, όπως ανέφεραν, ξεκίνησαν από την πόλη Ταρτούς της Συρίας.

Οι επιβαίνοντες στη βάρκα ήταν 51 άνδρες, 10 γυναίκες και 14 παιδιά εκ των οποίων τα τρία ήταν ασυνόδευτα.

Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την υπόθεση συνελήφθη γύρω στα μεσάνυχτα ένα άτομο ηλικίας 39 ετών από τη Συρία, που ήταν ο καπετάνιος της βάρκας και φαίνεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών. Ο 39χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.