Μικρή παράταση στην ταλαιπωρία για τους κατοίκους Λακατάμειας, Τσερίου και Στροβόλου.

Μέχρι το τέλος του 2025, μεταφέρεται στην καλύτερη των περιπτώσεων, η ολοκλήρωση των έργων στις Λεωφόρους Ιπποκράτους και Αργυρουπόλεως και σε τμήμα της Λεωφόρου Τσερίου.

Για το θέμα του πολυσύχναστου δρόμου από το «Θεόκτιστο» μέχρι την είσοδο του Τσερίου απάντησε γραπτώς στη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύση Παντελίδη, ο οποίος αναφέρει ότι έγινε δέκτης παραπόνων από κατοίκους, για αργή εκτέλεση και πρόοδο των εργασιών ο κ. Βαφεάδης αναφέρει πως το έργο παρουσιάζει μικρή καθυστέρηση έξι περίπου μηνών, κυρίως λόγω επιπρόσθετων εργασιών και «απρόβλεπτων δυσμενών ακραίων καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν μερική ή ολική αναστολή των εργασιών».

Ο Υπουργός αναφέρει επίσης πως βρίσκονται σε εξέλιξη χωματουργικές εργασίες, εργασίες κατασκευής οχετών/συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, τοποθέτησης διαφόρων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας όπως του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, αποχετεύσεις και ηλεκτροδότηση, καθώς επίσης και προκαταρκτικές εργασίες για τη θεμελίωση της γέφυρας στον ποταμό Καλόγερο.

Σημειώνεται ότι τα έργα στην Τσερίου ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου του 2023 και ο Σταθμός μας γίνεται κατά καιρούς, δέκτης παραπόνων για τις λακκούβες στο οδικό δίκτυο.

Σε σημερινή επικοινωνία μας με τα δημόσια έργα μας αναφέρθηκε ότι καταβάλλεται προσπάθεια τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους και πως επιδιορθώθηκαν στάσεις λεωφορείων για να παρέχεται ασφάλεια στο επιβατικό κοινό.

Το έργο, που θεωρείται σημαντικό για την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης στην πρωτεύουσα προνοεί τη σύνδεση του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου των «οικοδόμων» στη συμβολή Δημήτρη Βικέλα και Ανεξαρτησίας (παρά το Νέο ΓΣΠ) με τον παρακαμπτήριο Λακατάμιας, καθώς επίσης και την αναβάθμιση του κύριου δρόμου που συνδέει τους Δήμους Τσερίου και Στροβόλου.

Διαλαμβάνει την κατασκευή δρόμων τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα, πλακόστρωτων πεζοδρομίων, λωρίδας πρασίνου και ποδηλατόδρομου.

Προβλέπεται τέλος, η κατασκευή γέφυρας πάνω από την κοίτη του ποταμού Καλόγερου, τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων, συστήματος αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, καθώς και υποδομών για εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού.