Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί στην Ελλάδα προς ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των δύο πιλότων του πυροσβεστικού Καναντέρ που κατέπεσε χτες στην Εύβοια.

Σε ανακοίνωση της Βουλής σημειώνεται ότι η Πρόεδρος και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τον συγκλονισμό τους για τον τραγικό θάνατο των δύο χειριστών του αεροσκάφους που κατέπεσε χθες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιών στην Εύβοια.

«Οι δύο νέοι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας έχασαν αδόκητα τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στη μάχη που δίνεται για αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα. Η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός τους θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι θέτουν το καθήκον προς την πατρίδα υπεράνω όλων» τονίζεται.

Και προστίθεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εκ μέρους του σώματος εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο παλικαριών, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ