Μέλη κυκλώματος θεωρεί η ΥΚΑΝ ότι είναι τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες στη Λάρνακα και στην κατοχή τους βρέθηκαν 18 κιλά και 700 γραμμάρια κάνναβης. Οι δύο οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης. Πρόκειται για άνδρα 58 ετών και γυναίκα ηλικίας 41 ετών και οι δύο από την Ελλάδα.

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός σε δηλώσεις το Σάββατο, στο αρχηγείο Αστυνομίας, είπε ότι ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στις ανακριτικές αρχές για προσπάθεια εισαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΥΚΑΝ ανέπτυξε επιχειρησιακό πλάνο διακριτικής παρακολούθησης συγκεκριμένων στόχων.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας ανακόπηκε ταξί όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα.

«Από έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών δύο κασόνια με κάνναβη συνολικού βάρους 18 κιλών και 700 γραμμαρίων. Στην κατοχή των δύο επιβαινόντων διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δελτία παραλαβής των συγκεκριμένων πακέτων και έγινε αυτόφωρη σύλληψή τους και οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας», ανέφερε.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι τα δύο πρόσωπα έχουν δώσει κάποιους ισχυρισμούς στην ΥΚΑΝ και διερευνώνται, αλλά προκαταρκτικά φαίνεται να είναι μέλη κυκλώματος εισαγωγής ναρκωτικών στο έδαφος της Δημοκρατίας.

«Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο των ανακρίσεων, υπολείπεται τεράστιο ανακριτικό έργο να γίνει. Είναι άνδρας 58 ετών και γυναίκα ηλικίας 41 ετών από Ελλάδα. Δεν είναι ζευγάρι και είναι κάτω από το μικροσκόπιο μας για να δούμε κατά πόσο συνδέονται μεταξύ τους. Είναι εξόφθαλμο ότι η κατοχή μιας τέτοιας μεγάλης ποσότητας αφορούσε εμπορία και διάθεση των ναρκωτικών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σίγουρα είναι μέλη κυκλώματος και εκείνο που θα επιχειρήσουμε να διαπιστώσουμε είναι κατά πόσο ήταν στρατολογημένοι ή ενεργούσαν από μόνοι τους. Είμαστε στο αρχικό στάδιο και απώτερος στόχος είναι να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα γύρω από αυτή την υπόθεση», είπε ο Διοικητής της ΥΚΑΝ.

Τα δύο πρόσωπα δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου και αφίχθησαν στο έδαφος της Δημοκρατίας χθες αργά το απόγευμα.

Ερωτηθείς για τα δελτία παραλαβής που βρέθηκαν στην κατοχή τους ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι πρόκειται για τα δελτία αποστολής των δύο πακέτων από το εξωτερικό και ήταν οι παραλήπτες των κασονιών με την ναρκωτική ουσία.

«Βεβαίως είναι βασικό στοιχείο (τα δελτία παραλαβής) και προέχει να εξασφαλιστεί η όλη αναγκαία μαρτυρία για να οδηγήσουμε την υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε.

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ σε άλλη ερώτηση είπε ότι οι κύριες πύλες εισόδου των ναρκωτικών είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι μαρίνες και η γραμμή αντιπαράταξης μέσω των κατεχομένων.

Σημείωσε ότι πρόκειται για καίριο πλήγμα κατά των εμπόρων ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναγνωριστεί το έργο της ΥΚΑΝ και οι προσπάθειες των μελών της που με κίνδυνο αναλαμβάνουν επιχειρήσεις περίπλοκες και δύσκολες.