Σε δηλώσεις η Υπουργός Παιδείας με το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου επισήμανε ότι προχωρεί ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αξιολόγησης στην μέση γενική και τεχνική εκπαίδευση.

Λήφθηκε, όπως είπε, η έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για τους τροποιητικούς κανονισμούς για τις εξετάσεις τετραμήνων στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Δηλαδή θα γίνει μείωση της βαρύτητας της εξέτασης του ερχόμενου Μαΐου από το 40% στο 20% της βαθμολογίας και παράλληλα μείωση της εξεταστέας ύλης στο 60%.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ύλη στους μαθητές για να προετοιμαστούν πριν από το Πάσχα, ενώ έχουν δοθεί ήδη σαφείς οδηγίες και για την θεματοθέτηση και για την βαθμολόγηση των γραπτών.

Αυτό που γίνεται φέτος όπως εξήγησε η Υπουργός Παιδείας, είναι ένα έκτακτο μέτρο για να βελτιωθεί η αδικία και τυχόν ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι μαθητές.

Μετά από την σημερινή έγκριση της πρότασης για την φετινή χρονιά, κατατίθεται η συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζητείται ήδη πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ που προβλέπει πλήρη κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων. Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι για την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους μέσα στον Μάιο, ώστε να υπάρξουν μόνιμες λύσεις.