Ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχιση των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε ημέρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Προσθέτει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε χθες το βράδυ από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας Βασίλειου Διγαλάκη, ελήφθη χτες απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 σχετικά με τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Κυπρίων φοιτητών σε κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπως και εξετάσεις.
 
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχιση των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε μόνο ημέρες.
 
«Ταυτόχρονα, λαμβάνεται πρόνοια προκειμένου τα πανεπιστήμια να λάβουν κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο προκειμένου να αναπληρωθούν κλινικές ή/και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της υποχρεωτικής παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
 
Προσθέτει ότι με αυτό τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε εκκλήσεις που έγιναν από την κυπριακή κυβέρνηση και διευκολύνει σημαντικά τους Κυπρίους φοιτητές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πανεπιστημιακές υποχρεώσεις τους.
 
Το υπουργείο Παιδείας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως και στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Ευχαριστεί, τέλος, τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκο Κενεβέζο, για τη συνεργασία που είχαν και τις προσπάθειες που κατέβαλε σε όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΚΥΠΕ