Οι προσωρινές εγκαταστάσεις ιδιωτικού σχολείου που θα λειτουργήσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να φοιτήσουν γύρω στα 700 παιδιά που έφτασαν στην Κύπρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αναγείρονται δίπλα από τον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, στην επικράτεια της Παλώδιας.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο κοινοτάρχης Παλώδιας, Πάμπος Ζορμπάς, οι κατασκευές έχουν ξεκινήσει από τους ιδιοκτήτες του Εκπαιδευτηρίου που είναι Ρώσο-Ουκρανοί, αφού εξασφαλίστηκε προκαταρκτική αδειοδότηση.

Ταυτόχρονα, όπως μας είπε ο κοινοτάρχης Παλώδιας, βρίσκεται και ο ίδιος σε συνεχή επικοινωνία με την Πολεοδομία, ώστε να εκδοθούν άμεσα οι αναγκαίες άδειες για να λειτουργήσει το σχολείο.

Ο κ. Ζορμπάς υπέδειξε ότι οι ιδιοκτήτες του σχολείου ανέλαβαν με δικά τους έξοδα να διαμορφώσουν το οδικό δίκτυο και την πρόσβαση προς αυτό, με έγκριση και κατευθυντήριες γραμμές από τον αρμόδιο Φορέα του Υπουργείου Μεταφορών και το Κοινοτικό συμβούλιο.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και η κατασκευή κυκλικού κόμβου που θα εξυπηρετεί τόσο το συγκεκριμένο σχολείο όσο και την περιοχή γενικότερα, αφού πλησίον λειτουργεί το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Heritage από και προς το οποίο διακινούνται καθημερινά πολλά οχήματα.

Η ονομασία του νέου εκπαιδευτηρίου θα γίνει γνωστή εντός των ημερών, όπως μας είπε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κοινοτάρχης Παλώδιας επισήμανε πως ήδη έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις ώστε να εξασφαλιστούν άδειες για την ανέγερση του μόνιμου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το σχολείο, με μια μεγάλη επένδυση εκατομμυρίων.

Ο αρχικός προγραμματισμός για τις μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις ήταν να παραδοθούν το 2024, όμως λόγω του πολέμου και της ανάγκης για δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα, όπως μας είπε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κοινοτάρχης Παλώδιας τόνισε πως οι εργασίες για το σχολείο δεν επηρεάζουν αρνητικά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά, αλλά τις διευκολύνουν αφού οι επενδυτές ανάλαβαν μέρος των εξόδων για το συμπληρωματικό οδικό δίκτυο.

Ο κ. Ζορμπάς επισήμανε πως η κοινότητα της Παλώδιας θα έχει τα οφέλη της από αυτή τη μεγάλη ανάπτυξη αφού, όπως είπε, φρόντισε με τις πολιτικές της να δώσει βαρύτητα στην εκπαίδευση όσον αφορά τις αναπτύξεις στην περιοχή, αντί άλλες «ανεπιθύμητες καταστάσεις», κατά την έκφρασή του.