*Φωτογραφία αρχείου

Επίγειες δυνάμεις με 5 πυροσβεστικά οχήματα, επιχειρούν σε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση σε περιοχή παρά το τρίγωνο των Κοινοτήτων Χοιροκιτίας – Βάβλας – Τόχνης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, επιπρόσθετα κινητοποιούνται άλλα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Ενεργοποιήθηκαν επίσης για ανταπόκριση τέσσερα εναέρια μέσα, 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Μπαράζ πυργαγιών το μεσημέρι

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν νωρίτερα άλλες τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές μέσα σε διάστημα μιας ώρας.

Συγκεκριμένα, τέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Λιβαδιών, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών. Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα αναφέρει πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 13:25.

«Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στη 13:50, καίγοντας έκταση τριών δεκαρίων με χαμηλή άγρια βλάστηση», προστίθεται.
«Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Νωρίτερα, είχαν ξεσπάσει άλλες δύο πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 11.00 εκδηλώθηκε φωτιά σε περίπου 25 εκτάρια από ξηρά χόρτα σπαρτά, άγρια βλάστηση παρά το πεδίο βολής Καλού Χωριού στην Λάρνακα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στο περιστατικό ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και ένα από το Τμήμα Δασών. Στην κατάσβεση συνέβαλαν επίσης η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και δύο γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στη δεύτερη περίπτωση, λήφθηκε στις 11.10 κλήση για πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού σε περίπου 5 δεκάρια από ξηρά χόρτα στην Κοινότητα Εργάτες και πίσω από το πράσινο σημείο. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν υποστατικά με αριθμό κλουβιών με πτηνά. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Στο σημείο ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας.