Συνολικά δώδεκα εναέρια μέσα επιχειρούν για κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε στην Άλασσα νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δύο ιορδανικά  ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει, εργάζονται 10 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προστίθενται άλλα δύο από την Επαρχία Λεμεσού.

                        

Επιπρόσθετα, λέει ότι μετακινούνται δυνάμεις από τη Λευκωσία και την ΕΜΑΚ για κάλυψη της πόλης της Λεμεσού.

Στην κατάσβεση συνδράμουν πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας, προωθητής γαιών και βυτιοφόρα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, ενώ ανταποκρίνεται για συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης και ο Διευθυντής Διοίκησης Δημήτρης Κατσίφλης.

 

Λόγω των πυκνών καπνών, από την αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή της Άλασσας έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση ο δρόμος Κορφής – Απαισιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του σταθμού μας Έρικ Κίτα, από το kitasweather, αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν μετά από μία ώρα περίπου.