Λιγότερο από έναν μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών στις 5 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σήμερα το ψηφοδέλτιο με το οποίο το κοινό θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Το τελικό δείγμα του ψηφοδελτίου έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Έφορος Προεδρικών Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου ο οποίος εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, το μήκος του ψηφοδελτίου παρέμεινε το ίδιο.

Οι ενστάσεις που έχουν εγερθεί από το Επιτελείο του κ. Γιώργου Κολοκασίδη δεν έγιναν αποδεκτές και το θέμα έχει ρυθμιστεί σύμφωνα με τον κ. Κωσνταντίνου, καθώς διαφοροποιήθηκε η ένταση στο χρώμα του εμβλήματος ενός υποψηφίου, που είχε το σήμα της νίκης, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με το σήμα νυ της ψηφοφορίας. Η μόνη υποψήφια που κατέρχεται στις εκλογές χωρίς έμβλημα είναι η κ. Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Σημειώνεται ότι στο ψηφοδέλτιο τοποθετήθηκαν πρώτα οι κομματικοί υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά και στη συνεχεία οι υποψήφιοι που κατέρχονται στις εκλογές ως ανεξάρτητοι.

Σύμφωνα με τον Έφορο των προεδρικών εκλογών το κυβερνητικό τυπογραφείο έχει πιάσει ήδη δουλειά. Μέχρι το απόγευμα θα γίνουν οι τελικοί έλεγχοι σε σχέση με τις μηχανές που θα εκτυπώσουν τα ψηφοδέλτια. Δεν αποκλείεται μέχρι και αύριο το πρωί να αρχίσει η εκτύπωση των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Τα ψηφοδέλτια θα δοθούν στη συνέχεια στους οικείους έπαρχους οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα τοποθετήσουν στις κάλπες που θα δοθούν με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η ολοκλήρωση της στελέχωσης των εκατοντάδων εκλογικών κέντρων που θα στηθούν σε Κύπρο και εξωτερικό