Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 62η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, που θα αρχίσει στις 11 το πρωί, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο, θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Στην καθιερωμένη παρέλαση θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς. Η παρέλαση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Την στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Λόγω της παρέλασης η αστυνομία έχει προβεί από το πρωί σε προσωρινό κλείσιμο δρόμων για την τροχαία κίνηση.

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την σύζυγό του θα παραθέσει δεξίωση για το Διπλωματικό Σώμα.