Αποφάσεις για αναπτυξιακά έργα σχεδόν 59 εκατομμυρίων έλαβε το νυν Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων, στον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του, κατά τον οποίο κατέγραψε θετικό πρόσημο, παρουσιάζοντας αναβαθμισμένους συγκριτικούς δείκτες, όπως ανέφερε σε διάσκεψη τύπου που δόθηκε χθες βραδύ ο πρόεδρος του δόκτορας Αντώνης Στυλιανού.

Τόνισε δε, πως ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος της Αρχής είναι επιχειρησιακός, ρυθμιστικός και εποπτικός.

Ο κ. Στυλιανού έκανε αναφορά στις προοπτικές που αναφύονται όσον αφορά στην ανάπτυξη στην περιοχή του Βασιλικού, όπου θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο όπως είπε, εμπορικό και βιομηχανικό λιμάνι της ανατολικής Μεσογείου, προσθέτοντας πως η αρχή θα προβεί σύντομα στη διενέργεια μελέτης για την ανάπτυξης της περιοχής στην οποία η διαθέτει σημαντικούς χερσαίους χώρου

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι η Αρχή λιμένων προχώρησε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του λιμανιού στο Λατσί με προϋπολογισμό 45 εκατομμυρίων, το οποίο θα μπορούν να προσεγγίζουν και κρουαζιερόπλοια και θα είναι και το πρώτο πράσινο λιμάνι στην Κύπρο.

Υπέδειξε πως τη δημιουργία και άλλων αγκυροβόλιων για μεγάλα κρουαζιερόπλοια ανά την Κύπρο, υπάρχει πλέον ανταγωνισμός που είναι πολύ ωφέλιμος για τον τόπο.

Για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας τον περασμένο Απρίλιο αναφέρθηκε  πως αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση  στην Κύπρο αυτή τη στιγμή της τάξης του 1,2 ( ενός κόμμα δύο) δισεκατομμυρίων ευρώ.