Οι Γιώργος Τσίγκης και Στέφανος Αναστασίου είναι οι εκπρόσωποι της χώρας μας στα προκριματικά του eEuro 2020. Πρόκειται για επίσημη διοργάνωση της UEFA, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Konami και αφορά αποκλειστικά παίκτες του eFootball PES 2020.

Οι giorgos1992cy και stefdani2, όπως είναι τα ψευδώνυμά τους στο παιχνίδι, τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, στο διαδικτυακό τουρνουά του Pro Evolution Soccer για ανάδειξη των δύο εκπροσώπων της Κύπρου. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των gaming sports που Κύπριοι παίκτες φτάνουν τόσο κοντά σε πρόκριση στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος και ο Στέφανος κατάγονται από τη Λευκωσία και σε δηλώσεις τους τόνισαν το πόσο περήφανοι νιώθουν που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε επίσημη διοργάνωση της UEFA. Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, αφού μεταξύ άλλων θα βρουν απέναντί τους τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τα παιχνίδια της εθνικής μας θα διεξαχθούν από τις 16 μέχρι και τις 30 Μαρτίου. Στον δρόμο της Κύπρου για τα τελικά της διοργάνωσης βρίσκονται η Κροατία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αρμενία και η Τσεχία. Τα τελικά του UEFA eEuro 2020 θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο την περίοδο κατά την οποία θα διεξάγονται στο Wembley τα ημιτελικά και ο τελικός του Euro 2020. Συγκεκριμένα θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Wembley για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Κωνσταντίνος Νικολάου