Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμη μέχρι απόψε η πλατφόρμα με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν τις αιτήσεις σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα θα υπάρχει ευχέρεια για μετακινήσεις αφού προηγουμένως γίνει ενημέρωση με αποστολή μηνύματος από τηλέφωνο στις ακόλουθες 8 κατηγορίες: -Φαρμακείο -Επίσκεψη σε ιατρό -Υπεραγορά -Τράπεζα -Για παροχή βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη -Σωματική άσκηση -Περίπατος για κατοικίδιο -Μετακινήσεις παιδιών χωρισμένων γονέων ή που βρίσκονται σε διάσταση -Μετακίνηση στο χώρο εργασίας.

Η προετοιμασία της πλατφόρμας γίνεται από το υφυπουργείο Καινοτομίας, ενώ ο αριθμός που θα αποστέλλεται το μήνυμα που θα ανακοινωθεί, πρόκειται για πρακτική που εφαρμόστηκε και σε άλλες χώρες.

Για τις μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας, από το πρωί κυκλοφορούν σε γραφεία της δημόσιας υπηρεσίας τα έντυπα που αφορούν στις μετακινήσεις πολιτών, μετά το διάταγμα για απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων που θα ισχύει από τις έξι το απόγευμα σήμερα 24 Μαρτίου.

Το έντυπο που τιτλοφορείται «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ» και θα συμπληρώνεται από τον εργοδότη.

Άλλο έντυπο που τιτλοφορείται «ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα συμπληρώνεται από κάθε πολίτη και θα αφορά τις εξαιρέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου στις 3 μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημέρωσουν πως θα εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε χθες βράδυ στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.