Με μαύρα πανό στα οποία αναγράφεται «Αίσχος και Ντροπή», μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, στη Λεμεσό, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί με τα περιοριστικά μέτρα, ενώ ο επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής στη Λεμεσό, ζητά περαιτέρω στήριξη από το κράτος.

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΙΚΑ, Κύπρος Κυπριανού, η ανάρτηση των μαύρων πανό έξω από τα υποστατικά, είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής.

 «Από τη στιγμή που απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες και ως υπεύθυνα άτομα, αποφύγαμε να βγάλουμε τα μέλη μας στους δρόμους», είπε και πρόσθεσε πως, «εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ζημιά στην Κυβέρνηση ή στον κόσμο, εμείς ζητούμε στήριξη για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι κι εμείς στο σπίτι μας αυτά τα Χριστούγεννα»

 Εξέφρασε δε τη θέση πως κέντρα αναψυχής βρίσκονται, από την αρχή της πανδημίας, «στην πρώτη γραμμή, σε αυτόν τον πόλεμο που διεξάγεται, αλλά το κράτος, αντί για πολεμοφόδια μας έδωσε νεροπίστολα».

 Η κατάσταση, είπε, «είναι πολύ απελπιστική», ιδιαίτερα σε Λεμεσό και Πάφο, όπου επιβλήθηκαν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα τον Νοέμβριο, με κίνδυνο επιχειρήσεις να βάλουν οριστικά λουκέτο.

 Διερωτήθηκε δε, πότε το κράτος θα καταβάλει τα επιδόματα στο προσωπικό, το οποίο οι μαγαζάτορες δεν θέλουν να βγάλουν στην ανεργία, προσθέτοντας ότι, «ενώ σήμερα έχουμε 12 Δεκεμβρίου, το προσωπικό κάποιων συναδέλφων έλαβε το επίδομα για τον περασμένο μήνα και πολλοί άλλοι δεν έχουν πάρει ακόμη τίποτα».