Νέα εταιρεία αναλαμβάνει τη διοργάνωση του επίσημου διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στις διαβουλεύσεις με την μέχρι πρότινος διοργανώτρια εταιρεία, στην οποία είχε δοθεί προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η συμφωνία με τον νέο ανάδοχο υπογράφτηκε το Σάββατο, στη βάση του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε την περασμένη Δευτέρα, μεταξύ Δήμου Λεμεσού, ΓΣΟ, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ, με στόχο να τεθεί ο θεσμός υπό νέες βάσεις.

Η απόφαση του ΓΣΟ να προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με άλλη εταιρεία φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα του ναυαγίου στο οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οδηγήθηκε χθεσινή συνάντηση με την επί 11 χρόνια διοργανώτρια εταιρεία του Μαραθωνίου Λεμεσού, αφού δεν έγινε κατορθωτό να συμφωνηθούν συγκεκριμένα σημεία που ορίζει το μνημόνιο συνεργασίας των τεσσάρων φορέων της  πόλης.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη δική της διοργάνωση, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει σε διάσκεψη Τύπου που συγκάλεσε για την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουλίου.

Αρχές της εβδομάδας αναμένεται ότι ο ΓΣΟ θα ανακοινώσει και επίσημα την επίτευξη συμφωνίας με νέο προσφοροδότη, για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού, που έχει οριστεί για τις 18 και 19 Μαρτίου του 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ