Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η πυρκαγιά στην περιοχή Αψιούς-Απαισιάς-Μαθηκολώνης με απειλητικές διαθέσεις και πιο μακριά, για το δάσος του Κακομάλλη, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ρωτήθηκαν οι αρμόδιοι για την λαίλαπα της φωτιάς και την πληροφόρηση που έχουν για την επέκταση της. «Εμείς διακριτικά είμαστε εδώ», είπε από την περιοχή των καμένων η Πρόεδρος της Βουλής κι ευχήθηκε οι συνθήκες να είναι τέτοιες ώστε να μην επεκταθεί η καταστροφική πυρκαγιά.

Προηγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προ τριημέρου, κατά την επιτόπια αυτοψία του στον χώρο της φωτιάς, στην περιοχή Άλασσας. «Θέλω να ευχαριστήσω το τάδε σώμα, την συγκεκριμένη υπηρεσία, τον δείνα παράγοντα,… εύχομαι να μην ξέχασα κανέναν». Ας επανέλθει τώρα ο Πρόεδρος να μας πει από πια αρμοδιότητα ξέφυγε η κατάσταση επιτήρησης κι έγινε το παρανάλωμα της φύσης. Και των περιουσιών, ευτυχώς όχι ζωών, των ανθρώπων.

Πάντα είμαι αισιόδοξος, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, όταν ρωτήθηκε το βράδυ για την εξέλιξη της φωτιάς. -Κινδυνεύει το δάσος του Κακομάλλη, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. «Δεν είμαι εκεί για να ξέρω», απάντησε… Κάπου είσαστε κ. Υπουργέ. Πιθανόν να μην το αντιληφθήκατε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης μας πληροφόρησε για την χωρητικότητα των εναέριων μέσων που μας ήρθαν από την Ιορδανία και μπορούν να αποθηκεύσουν 15πλάσια ποσότητα νερού από τα δικά μας ανεμόπτερα. Μόνο που κι εκείνα θα είναι σε θέση να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας. Ίδωμεν το φως της αλήθειας λοιπόν το πρωί.

«Επιχειρώ με την σίκλα να περιορίσω την φωτιά εδώ», είπε κάτοικος της περιοχής, την ώρα που οι φλόγες έγλυφαν το σπίτι του.
Για την ώρα η σίγαση του ανέμου μας ευνοεί. Αίολος ή έωλος; Θα δείξει!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6