Με δύο πτητικά μέσα και έξι αυτοκινούμενα υδροφόρα οχήματα, συμμετέχει η Εθνική Φρουρά στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες στη Λεμεσό και στην ορεινή Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Πιερή, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας «τα δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς έχουν σήμερα επιφορτιστεί με το έργο της επιτήρησης της περιοχής από αέρος και να δίνουν πληροφορίες για την ακριβή εικόνα από αέρος, μέσω του αξιωματικού της ΕΦ, που βρίσκεται στο έδαφος για συντονισμό. Επίσης υπάρχει αξιωματικός της ΕΦ που βρίσκεται στο Κέντρο Συντονισμού προκειμένου να μεταφέρει στην Εθνική φρουρά τυχόν άλλες ανάγκες υπάρξουν».

Πρόσθεσε πως «σήμερα προστέθηκαν δύο ακόμα αυτοκινούμενα υδροφόρα οχήματα τα οποία βοηθούν στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, ώστε να επιστρέφουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στις περιοχές των πυρκαγιών. Χθες είχαμε τέσσερα και σήμερα έχουν γίνει έξι, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε περιοχή μεταξύ της Οδού και του Φαρμακά, δύο στη Συκόπετρα και δύο στη Βαβατσινιά».

Παραμένουμε συνέχισε «σε ετοιμότητα για οδηγίες, ώστε να επέμβουμε σε περίπτωση που χρειαστεί επιτήρηση περιοχών στις οποίες η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί από προσωπικό της Εθνικής Φρουράς. Ακόμα είμαστε έτοιμοι για παροχή οποιασδήποτε άλλης υποστηρικτικής βοήθειας ή διοικητικής μέριμνας ή οτιδήποτε χρειαστούν οι άνθρωποι στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πιερή ανέφερε πως «το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς υπερίπταται της περιοχής και δίνει άμεση εικόνα στο έδαφος. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η εικόνα από αέρος των σημείων που υπάρχει πρόβλημα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι οι συμμετέχοντες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών και έχουν τη στήριξη της Εθνικής Φρουράς».

ΚΥΠΕ