Με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις που διενεργήθηκαν από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας, εξουδετερώθηκε το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στην τουριστική περιοχή Κάππαρη, στο Παραλίμνι.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Αστυνομία αναφέρουν ότι στο ύποπτο αντικείμενο που προσομοίαζε με τσαντάκι μέσης και εντοπίστηκε από πολίτη στην αυλή συγκροτήματος τουριστικών διαμερισμάτων, έγιναν το απόγευμα δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας.

Στόχος των ελεγχόμενων εκρήξεων ήταν η εξουδετέρωση οποιασδήποτε εκρηκτικής ύλης ή μηχανισμού πιθανόν να περιείχε το ύποπτο αντικείμενο, προκειμένου το περιεχόμενο αλλά και το ίδιο το αντικείμενο να ελεγχθεί με ασφάλεια.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τον έλεγχο στο ύποπτο αντικείμενο, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ξύλινο κουτί, που περιείχε κομμάτια από μόλυβδο που χρησιμοποιούνται για ψάρεμα.

Το ξύλινο κουτί ήταν περιτυλιγμένο με κομμάτια από σχοινί και κολλητική ταινία και φαίνεται να φτιάχτηκε με τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Από έρευνες της Αστυνομίας δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει στην περιοχή οποιοδήποτε άτομο το οποίο να ήταν ενδεχομένως υποψήφιο να δεχθεί απειλές μέσω εκρηκτικού μηχανισμού.

Επίσης μέχρι στιγμής από τις εξετάσεις της Αστυνομίας δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε το ύποπτο αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Αυγούστου και η σκηνή αποκλείστηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου για να διενεργηθούν οι απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις.

Ένοικοι του συγκροτήματος των διαμερισμάτων και παρακείμενων κατοικιών εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και απομακρύνθηκαν από τη περιοχή, μετακινούμενοι σε ασφαλή χώρο.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη της ΑΔΕ και του ΤΑΕ Αμμοχώστου, πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ