Αρχίζει σήμερα στη Γενεύη η άτυπη διάσκεψη 5+1 για την Κύπρο, που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τη συμμετοχή των δυο πλευρών στην Κύπρο και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, δηλαδή της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η διάσκεψη, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου, ξεκινά το απόγευμα με διμερείς συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Στις 1600 τοπική ώρα (1700 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον κ. Τατάρ και στις 1800 (1900 ώρα Κύπρου) η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στις 2045 (2145 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο ξενοδοχείο Intercontinental για τις αντιπροσωπείες των μερών που συμμετέχουν στη διάσκεψη.

Στο μεταξύ γύρω στις 1900 τοπική ώρα (2000 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης, συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

ΚΥΠΕ