Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αρχίζει σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Λαβρόφ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναμένεται ότι θα είναι οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και άλλα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον Ρώσο ΥΠΕΞ στις 0915 και θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του κ. Λαβρόφ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Μακαρίου Γ, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών τον κ. Λαβρόφ θα υποδεχθεί ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα υπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για τα έτη 2021-2022. Ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις. Μετά το μεσημέρι ο κ. Λαβρόφ θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Σαζάνοφ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και κατά τη διάρκειά της θα υπογραφεί το Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει χθες το Υπουργείο Εξωτερικών, οι κ. Λαβρόφ και Χριστοδουλίδης θα περιηγηθούν, επίσης, στη φωτογραφική έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών στο αίθριο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή φωτογραφίας: economico.gr

ΚΥΠΕ